En dag i parken

Manus – En dag i parken

 

Det är tidig förmiddag. Mamma Martina står och stryker en skjorta år pappa Rolf.

Han i sin tur står och dricker kaffe till tonerna av en lugn musikslinga och läser en bit av boken som han har med sig överallt, ”INGENTING är grymt. Allting är grymt. Ingenting är komiskt. Allting är tragiskt. Ingenting är tragiskt. Allting är komisk. Allting är verklig, overklig, möjlig, omöjlig, fattbart, ofattbart. Allting är tung. Allting är lätt”.

Sönerna Daniel och Alexander har blivit tillsagda att göra sig i ordning inför den stundande dagen i parken. Inget som de två tycks vara så jätteintresserade utav. Dom båda har andra saker för sig. Daniels förkärlek till flugor är högst märkbar.

De flugor han har i sin lilla glasburk väntar ingen ljus framtid, om Daniel får bestämma i alla fall. Små barns, eller i detta fall en ung tonårings, fascination för döden och lidelse märks tydligt här. Alexander har egenhändigt snickrat ihop en liten båt han provkör i toaletten. Den övriga familjens irritation växer då han har ockuperat badrummet och vägrar släppa in någon. Till slut lyckas Daniel ta sig in och ber Alexander att ta upp båten från toaletten så han kan utföra sina behov.

Daniel blir tillslut så arg på honom och hans ignorans och går fram och spolar ner den lilla båten. Alexander springer därifrån med gråten i halsen.

 

Till slut, efter många om och men, kommer hela familjen iväg och går mot den gröna och lummiga parken. Väl där finns det inte mycket för de båda sönerna att göra.

De går omkring och ibland finner de något som vinner deras uppmärksamhet ett tag, men sedan blir för ointressant och de går därmed vidare i sökande efter något annat att göra. Sedan hittar dom en död fisk. Daniels nyfikenhet tar över och han sitter länge och begrundar den livlösa fisken. Brodern Alexander blir efter ett tag trött på det hela och puttar till honom ihop om att han ska få någon reaktion från dennes sida. Som önskat sätter Daniel Alexander på jakt och dom försvinner från parken springande. Föräldrarna som fridfullt sitter på en filt och njuter av det vackra och behagliga vädret kommer efter ett tag att undra var deras söner har tagit vägen. Panik sprids och båda föräldrarna sätter iväg för att leta efter barnen. Länge springer dom omkring i parken utan att finna något spår. Mamman kommer ner till en strand kantad av vass och där hittar hon sina pojkar livlösa. Hysteriskt springer hon fram och sätter sig på knä och försöker få liv i dom.

Det visade sig att dom bara ”spelade” döda för att skoja med sin mamma.